JulemærkefondenI 1904 så det første julemærke dagens lys. Overskuddet fra salget har siden finansieret driften af en række hjem, som har tilbudt ophold til børn og unge, der har haft behov for særlig omsorg.

På Julemærkehjemmene får børn og deres familier muligheden for at starte forfra. Helt konkret bor børnene på Julemærkehjem i 10 uger sammen med andre børn, som også arbejder med deres udfordringer. Tydelige rammer, nye fællesskaber og den rigtige blanding af sund mad og motion, hjælper børnene til at finde deres styrker og opbygge selvværd.

Julemærkefonden driver 5 Julemærkehjem, som ligger i naturskønne omgivelser i Ølsted, Hobro, Kollund, Skælskør og Roskilde. De 4 af Julemærkehjemmene er ejet af Julemærkefonden, og gennemførelsen af større renoveringsarbejder er helt afhængigt af donationer fra fonde.

Fondens støtte har gjort det muligt at foretage nødvendige større renoveringsarbejder på alle 4 Julemærkehjem – alt lige fra fugt i en ydermur til udskiftning af vinduer og ny tagbelægning på flere af bygningerne. De smukke bygninger bevares fremover bedre, og der er samtidig lagt vægt på klimavenlige og energibesparende løsninger.